KTK-ori Vili Veikeä, s.26.5.2011
Suku: Vili Ponteva - Tyrvään Tyyne, Uno
Koko sukutaulu
Väri: Tummanpunarautias
Säkä: 154.0 cm
Mitat: 154 155 167 186 46 55 21,0 3
Kasvattaja: Kajanto Laura, Hämeenlinna
Omistaja: Mari Mälkki
Tanhukatu 1a1
13100 Hämeenlinna
040-510 2392
viliveikea@gmail.com
Jälkeläiset: -
Astutushinnat: Varaus/astutusmaksu 250€
Varsamaksu 500€ 10 pv:n ikäisestä varsasta.
Kaudella 2018 Veksu hyppää Kylämäen hevostilalla ja sitä saa siis vain siirtona. Kylämäen hinnat tarkistettava vielä.
Kantakirjauslausunto:

Hyvät tyypit, sopusuhtainen, hieman etupainoinen, ryhdikäs. Sopusuhtainen syvä lihaksikas runko, hyvin asettunut hyvänmuotoinen kaula, hyvä niska, pitkä lapa, matala säkä, sään takaa painunut selkä, vahva takaosa.

Selväpiirteiset jalat, pystyt vuohiset, etujaloissa hieman taittuneet varvasakselit, hyväasentoiset takajalat. Holvikkaat kaviot, etukaviot hieman epäsymmetriset, takakaviot kaidat. ELL: Esitetty hyvässä kunnossa. Kintereet ja oikean takajalan vuohinen täyttyneet. Röntgen: Oikean etujalan vuohisnuljuluiden alapuolella pieni kalkkeuma nivelen ulkopuolella.

Etujalkojen liikkeet ahtaat melovat ja takajalkojen liikkeet melko suorat käynnissä. Etujalkojen liikkeet väljenevät melovat ja takajalkojen liikkeet väljät ravissa. Estekoe: A) Tekniikka: Hyvä jalkatekniikka erityisesti edestä, hyvä selän tekniikka, varovainen. B) Kapasiteetti ja laukka: Hyvä kapasiteetti, riittävän pitkä energinen laukka, ajoittain kaarteissa epätasapainossa. C) Asenne ja yhteistyöhalu: Positiivinen asenne, keskittyy hyvin tehtäviin. Käynti: Tahdikasta, rentoa, melko voimakasta ja matkaavoittavaa, saisi olla energisempää. Ravi: Tahdikasta, melko jäntevää, laaja liike, saisi olla edestä irtonaisempaa, lisäyksissä vino, suoristuessaan kantaa paremmin. Laukka: Rytmikästä, ajoittain kiireistä, saisi pyöriä paremmin selän läpi, hieman epävakaa tasapaino, hyvin säädeltävissä, erittäin lupaavaa. Ratsastettavuus: Erittäin kuuliainen, keskittyy hyvin, sopiva eteenpäinpyrkimys, irtonainen, pehmeä, voimaton. Luonne: Erittäin hyvä ja toimiva tarkastaa, estekokeessa positiivinen asenne, keskittyy hyvin, askellajikokeessa energinen, haluaa esiintyä.

Jalostusarvostelun muut pisteet: luonne 8,5, liikkeet 7,8 (käynti 7,5, ravi 8, laukka 7,5), estekoe 7,6 (E-luonne 8, E-tekniikka 8, E-kapasiteetti 7,5), ratsastettavuus 9, käyttöpisteet yht. 33 p.

Kilpailuarviointi: Nuorten suomenhevosten laatuarvostelun voitto 5-vuotiaana vuonna 2016, askellajikokeen paras 5-vuotias.

Koeratsastaja Anna Kärkkäisen lausunto: 6-vuotias ori Vili Veikeä, oli kyllä tosi veikeä. Se oli oikeesti aika ihana ratsastaa. Se oli tosi pehmeä, se keskittyi ihan sadalla. Toki siitä puuttuu vielä voimaa, mikä näkyy etenkin siirtymisissä ja kaikessa liikkumisessa vielä, että täytyy tulla vähän enemmän ja vielä jaksaa työntää selän yli, mutta erittäin irtonainen, hyvin ratsastettu, se on melko samanlainen molempiin suuntiin, sillä on kolme hyvää askellajia ja oikein lupaavan oloinen nuori.

Muuta: Veksu on lahjakas ja järkevä nuori herra, jolla tehdään monipuolisesti kaikkea kärryajelusta kouluratsastukseen ja estehyppelyyn. Se on 2-vuotiaana ollut valtakunnallisessa varsanäyttelyssä neljäs ja 3-vuotiaana kuudes (pisteellä ulos finaalista, pahus). Veksu voitti 5-vuotiaana laatuarvostelut ollen paras askellajihevonen ja 3. paras estehevonen. Sillä on kilpailtu ja kilpaillaan jatkossakin hyvin maltillisesti; lähinnä haetaan kvaaleja kausien valittuihin päätapahtumiin, mikä esim. vuonna 2017 on kasvattajakilpailu. Veksua voi halutessaan tulla tapaamaan Hämeenlinnaan (entiseen Rengon kuntaan), jossa se asustelee MP Riding Centerissä.

Veksu Sukupostissa
Veksu Facebookissa
Veksu 5-v laatuarvostelujen koulukoe (video)
Veksu 5-v laatuarvostelujen estekoe (video)
Veksu kantakirjauksen estekoe (video)
Veksu kantakirjauksen koulukoe ja koeratsastus (video, 15min)

Veksun muita videoita löytyy Youtubesta hakemalla nimellä

Sivun alkuun
line

mari@karvanaaman.fi